luni, 30 aprilie 2012

Tema mea pentru lucrarea de licenta

Mai este putin si se apropie sustinerea lucrarii de licenta. Fiind la o facultate tehnica, mai exact Facultatea de Electrotehnica Craiova, m-am gandit ca ar fi pacat sa sa ma prezint in fata comisiei cu o lucrare strict teoretica. Asa ca am ales impreuna cu profesorul indrumator sa realizez o lucrare practica.

Ideea acestei lucrari a pornit de la faptul ca facultatea a achizitionat in urma cu ceva timp un debitmetru ultrasonic, dar care nu a fost pus in functiune niciodata (nu se stiu motivele...).

Pe scurt lucrarea consta in realizarea unui circuit alimentat cu apa dintr-un vas cu ajutorul unei pompe de apa. Pe circuitul inchis va trebui montat debitmetrul ultrasonic.

Probabil va intrebati cum functioneaza sau ce este acest debitmetru ultrasonic. In primul rand debitmetrele sunt aparate de masura a debitelor de fluide (gaze sau lichide). Acest debitmetru ultrasonic are doi senzori ce detecteaza viteza fluidului prin conducta si in functie de anumiti parametrii ce sunt setati in interfata debitmetrului se poate stabili volumul de lichid vehiculat.

Dispozitivul nu trebuie montat pe teava de refulare a circuitului deoarece curgerea prin acesta trebuie sa fie una laminara si nu turbulenta.

Pana acum nu am avut batai de cap, doar putine nedumeriri in alegerea pompei, nu stiam ce tip de pompa trebuie folosit, pana la urma am optat pentru o pompa cu turatie variabila, aceasta facand parte din categoria pompe de circulatie.

Revin cu detalii despre functionarea debitmetrului dupa ce pun in functiune standul. Urati-mi noroc :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu