miercuri, 27 martie 2013

Certificatele energetice - un "rau" necesar

Chiar daca s-a auzit pentru prima oara acum cativa ani despre certificatele energetice, multa lume nu cunoaste ce reprezinta sau la ce sunt utile acestea.

Cei care pot elibera un certificat de performanta energetica sunt auditorii energetici.

model certificat energetic

Ce este certificatul energetic? - este un document oficial, elaborat de un auditor energetic pentru cladiri atestat de catre organismele acreditate, care prezinta, intr-un mod unitar, sintetic si standardizat, performanta energetica a cladirii.

Lasand la o parte definitia tehnica a certificatului energetic, acesta ne poate indica performanta energetica a claidrii (apartament, casa, etc.), astfel vom sti punctele slabe privind pierderile de caldura. Stiind aceste lucruri, ne va fi usor sa imbunatatim aceste deficiente ale cladirii, fie ca este vorba de schimbarea tocariei cu una din PVC cu geam termopan sau izolarea peretilor.

Aplicarea masurilor de mai sus, va presupune o investitie initiala mai mica sau mai mare, dar pe parcursul timpului aceasta va fi amortizata, prin facturile mai mici pentru energia electrica sau gaze.

In concluzie apelati cu incredere la serviciile unui auditor energetic pentru a intra in posesia unui certificat energetic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu