miercuri, 5 octombrie 2011

lansare Iphone 4S

iPhone 4S a fost prezentat pe data de 4 Octombrie 2011, in premiera, de catre Tim Cook, noul CEO Apple.


Printre dotarile noului telefon se numara procesorul dual-core Apple A5 cu frecventa de 1 GHz, care echipeaza si iPad 2, camera foto de 8 Megapixeli, capabila de inregistrare video la rezolutie HD 1080p. iPhone 4S ruleaza noul sistem de operare iOS 5, care va fi disponibil si pentru iPhone 4 si iPad 2 incepand cu data de 12 octombrie. iPhone 4S are un procesor de 2 ori mai rapid si o grafica de 7 ori mai buna decat a predecesorului sau.

Ecranul noului iPhone 4S are diagonala de 3.5 inchi si este de tip Retina Display. In acest caz, nu s-au adus modificari fata de iPhone 4.

Comenzile vocale avansate reprezinta un atu foarte important al noului iPhone 4S. Telefonul va putea fi controlat vocal foarte simplu prin intermediul aplicatiei “Siri”, disponibile exclusiv pentru iPhone 4S, nu si pentru iPhone 4. O alta noutate este reprezentata de trimiterea de SMS-uri pe baza comenzilor vocale. Utilizatorul dicteaza mesajele iar acestea apar pe ecranul telefonului si sunt transmise mai departe.

iPhone 4S are doua antene, una in plus fata de iPhone 4. Viteza maxima de download este de 14.4 Mbps. iPhone 4S functioneaza in modurile GSM si CDMA in acelasi timp, putand fi folosit oriunde in lume. De aceea, iPhone 4S este numit “World Phone” de catre Apple.

Bateria telefonului rezista 14 ore in convorbire, 9 ore in navigarea pe internet prin Wi-Fi, 10 ore in modul de redare video si 40 de ore daca se asculta muzica in casti.

Pretul lui iPhone 4S in varianta de 16 GB va fi de 199 dolari. iPhone 4S va costa 299 dolari pentru varianta de 32GB si 399 dolari pentru varianta de 64GB.

Telefonul va fi lansat pe 14 octombrie in magazinele din USA, Canada, Australia, UK, Franta, Germania, Japonia si in 70 tari pana in Decembrie. Pretul lui iPhone 4 in varianta de 8GB va scadea la 99 USD daca se va opta pentru abonament pe 2 ani, in SUA, iar iPhone 3GS va fi oferit gratis, tot in SUA, daca se alege un abonament pe 2 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu