miercuri, 1 iunie 2011

iPhone 3D fara ochelari

Pentru a aduce cel putin impresia de 3D pe device-uri fara display-uri 3D, Jeremie Francone si Laurence Nigay au realizat o aplicatie de iOS (compatibila cu iPhone 4, iPod Touch 4 si iPad 2) numita i3D, care foloseste camera de pe fata telefonului pentru orientare. Cand device-ul sau utilizatorul se misca, algoritmul aplicatiei calculeaza unghiul din care acesta priveste si modifica imaginea in timp real. Efectul este neasteptat de bun, oferind impresia de volum fara nici un fel de ochelari sau display special.

Aplicatia i3D este disponibila chiar acum pe App Store si poate fi downloadata gratuit. In afara de cateva demonstratii ale acestei tehnologii, aceasta nu face mare lucru, fiind mai mult o metoda de a prezenta avantajele folosirii acestui algoritm. Este posibil ca pe viitor cei doi developeri sa licentieze aceasta tehnologie catre alti dezvoltatori de aplicatii interesati de un efect asemanator, asemeni motoarelor grafice din jocuri.

Iata si o demonstratie i3D, lansata in urma cu aproape doua luni, cand aplicatia nu era inca disponibila publicului larg:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu